Tesla демонструє бета-версію FSD Каліфорнійському управлінню автотранспорту

Tesla демонструє бета-версію FSD Каліфорнійському управлінню автотранспорту

У середу, 26 жовтня 2022 року, компанія Tesla продемонструвала можливості бета-версії системи повного самостійного водіння (FSD) для представників транспортної галузі Каліфорнії. Демонстрація FSD Beta від Tesla дасть регуляторам автономних транспортних засобів хорошу основу для безпілотних автомобілів у майбутньому.

Демонстрація FSD Beta компанії Tesla пройшла в штаб-квартирі Департаменту автотранспорту в Сакраменто. Демонстрацію FSD Beta побачили кілька транспортних чиновників Каліфорнії, включаючи представника дорожнього патруля і заступника секретаря транспортного агентства штату.

Міністерство транспорту також запросило на демонстрацію бета-версії FSD трьох зовнішніх радників, серед яких Брайант Уокер Сміт, Стівен Шладовер і Майкл Вагнер. За даними Bloomberg News, щонайменше двоє із зовнішніх консультантів поділилися критичними поглядами на комплекс повного самостійного водіння Tesla.

Сміт - науковець, пов'язаний з Центром Інтернету та суспільства Стенфордської юридичної школи - заявив, що каліфорнійські правила тестування автономних транспортних засобів повинні застосовуватися до автомобілів Tesla, що використовують FSD. Інший радник, Стівен Шладовер, вважає, що використання самокерованого водіння Tesla є "дуже шкідливим". Вагнер є головним виконавчим директором Edge Case Research - компанії, яка займається підвищенням безпеки безпілотних автомобілів.

Tesla висловила застереження щодо зовнішніх радників на заході до того, як він відбувся. Керівник з питань політики та розвитку бізнесу в Каліфорнії Дженніфер Коен поставила під сумнів рішення DMV запросити на демонстрацію консультантів, які негативно ставляться до ФСД.

"Я сумніваюся, чи доречно включати ваших консультантів, які зробили негативні публічні заяви про Tesla", - написала Коен в електронному листі начальнику відділу автономних транспортних засобів DMV Мігелю Акоста (Miguel Acosta). "Ми ще не отримали жодних гарантій того, що їх упередженість не впливає на ставлення DMV до Tesla".

"Ми цінуємо постійну допомогу Tesla в наданні інформації щодо останніх випусків і розширення програми і функцій бета-версії повного самостійного водіння. Наші консультанти допомагають нам у постійному вивченні технології, доступної на дорогах Каліфорнії", - відповів Акоста Коену.

TESLA FSD ШИРОКИЙ РЕЛІЗ
Tesla готується до широкого випуску FSD приблизно в 4 кварталі 2022 року. Очікується, що компанія випустить "контрольований" FSD для водіїв, які придбають цю функцію. Контрольований FSD означає, що водії все одно повинні бути уважними під час руху автомобіля.

Ілон Маск зазначив, що система FSD від Tesla не отримає схвалення регуляторних органів навіть при широкому випуску. Він пояснив, що схвалення програмного забезпечення для автономного водіння Tesla буде окремим питанням. Однак Маск висловив надію, що Tesla випустить оновлення FSD в наступному році, довівши регуляторам, що автомобілі, які працюють на його автономному програмному забезпеченні, безпечніші, ніж середньостатистичний водій за кермом.

В даний час Tesla розгортає версію 10.69.3 для бета-тестерів FSD. Оновлення вносить значні поліпшення в проблеми, на які тестувальники вказали компанії. Tesla, схоже, рішуче налаштована вдосконалити FSD і переконатися, що вона працює якнайкраще перед широким випуском системи. Компанія уважно прислухається до конструктивної критики, якою поділилися бета-тестери FSD щодо вдосконаленого програмного забезпечення для допомоги водієві.

Джерело: https://www.teslarati.com/

Повернутися до новин