Tesla Model S Plaid змагається з гіперкаром з ДВЗ, який коштує в 44 рази дорожче - і все одно перемагає

Tesla Model S Plaid змагається з гіперкаром з ДВЗ, який коштує в 44 рази дорожче - і все одно перемагає

Щоб перемогти Tesla Model S Plaid, потрібен особливий автомобіль. А для серійних автомобілів з двигуном внутрішнього згоряння такий подвиг особливо важкий. Адже навіть гіперкари з ДВЗ не мають такого миттєвого крутного моменту, який демонструють три електродвигуни Model S Plaid в карбоновій оболонці, коли сімейний седан розганяється з мертвої точки.

Ветеран драг-рейсингу Брукс Вайсблат (Brooks Weisblat) з каналу DragTimes на YouTube нещодавно опублікував досить цікаве відео, яке показує, що відбувається, коли Bugatti Divo - можливо, один з найбільш приголомшливих і дорогих гіперкарів сьогодні - стикається з Tesla Model S Plaid. Само собою зрозуміло, що результати перегонів є досить цікавими.

Протистояння цих двох автомобілів є щонайменше цікавим, просто тому, що вони не можуть бути більш різними. Окрім того, що Tesla Model S Plaid повністю електрична, а Bugatti Divo є справжнім монстром з двигуном внутрішнього згоряння, ці два автомобілі знаходяться у різних світах.

Наприклад, Bugatti Divo приводиться в рух 8,0-літровим двигуном W16 з подвійним турбонаддувом, який виробляє 1500 кінських сил, в той час як Tesla Model S Plaid приводиться в рух трьома електродвигунами, які виробляють 1020 кінських сил. Bugatti Divo також має MSRP близько 6 000 000 доларів (автомобіль на відео DragTimes, як повідомляється, оцінюється в 10 000 000 доларів), в той час як Tesla Model S Plaid коштує 136 000 доларів. Це робить Divo приблизно в 44 рази дорожчим за Model S Plaid.

Проте, як показує відео DragTimes, могутній 8,0-літровий гіперкар вартістю 10 мільйонів доларів насправді дуже важко наздогнати повністю електричний сімейний седан. Заїзд закінчився на користь Tesla, і більш пізній заїзд показав ті ж результати. Тим не менш, Divo все ж таки домігся значного успіху, оскільки зміг подолати чверть милі за 9,27 секунди, рухаючись зі швидкістю 154,42 миль/год.

Цього достатньо, щоб встановити новий світовий рекорд для найшвидшого серійного автомобіля з ДВЗ на чверть милі.

Як Tesla Model S Plaid змагається з Bugatti Divo, дивіться у відео нижче



Джерело: https://www.teslarati.com/

Повернутися до новин